Monday 29 January 2007

Місце країни в світі.... Довели...

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) перевела Україну і Македонію з шостої до п’ятої групи експортних кредитних ризиків за класифікацією цієї організації.

До п’ятої групи також входять Азербайджан, Іран, Туреччина, В’єтнам, Уругвай, Папуа Нова Гвінея, Домініканська Республіка, Гватемала, Йорданія, Шрі-Ланка, Філіппіни, Мальдівські та Антильські острова, Сент-Вінсент і Гренадіни.

Україна перебувала в шостій групі п’ять років.

Загалом у класифікації сім груп. У шостій групі залишаються, наприклад, такі країни як Венесуела і Ємен, Сенегал і Пакистан, Албанія і Вірменія, до цієї групи ОЕСР перевела наприкінці січня із сьомої групи Грузію.

Крім того, експерти організації вирішили перевести з четвертої групи до третьої Росію, Румунію й Болгарію, а Словенію з першої – до вищої, нульової.

З сусідів України у гіршій сьомій групі перебувають Білорусь і Молдова, а найкраща оцінка у Словаччини - вона у першій групи, тоді як Польща - у другій.

Як повідомив Кабінет міністрів із посиланням на експертів, при збереженні високих темпів економічного розвитку, а також за умови вступу України до Світової організації торгівлі влітку 2007 року, країна має шанси перейти до четвертої групи кредитних ризиків вже у січні 2009 року.

No comments: