Friday 27 January 2012

День захисту даних


28 січня у ЄС відзначають День захисту даних

28 січня у ЄС уп’яте відзначають День захисту даних. 
25 січня Європейська Комісія виступила з пропозицією реформування чинного законодавства ЄС у цій сфері.

Коментуючи запропоновані зміни, Вівіан Рединґ (Єврокомісар з юстиції, засадничих прав та громадянства) висловила впевненість, що посилення правил із захисту даних зможе «зміцнити довіру людей до он-лайн послуг».

Ініціатива включає основні планові завдання ЄС у цій сфері та дві законодавчі пропозиції. Вони мають на меті оновити та удосконалити Директиву ЄС із захисту даних, що була ухвалена у 1995 році.
Загальні цілі змін – посилити конфіденційність в Інтернеті, а також прискорити економічне зростання, створити нові робочі місця та зробити свій внесок у розвиток інновацій у ЄС.

Також реформування має на меті забезпечити найвищий рівень захисту даних європейців як у ЄС, так і поза межами Євросоюзу. Це стане у пригоді для громадян ЄС, їх бізнесу та європейської економіки у цілому, впевнені у Єврокомісії.

Окрім того, пропозиція покликана зупинити фрагментацію чинного законодавства ЄС у цій сфері, спровоковану різною імплементацію правил країнами-членами. У результаті, у Єврокомісії планують також зменшити адміністративний тягар на бізнес, який зможе заощаджувати 2,3 млрд. євро щороку.

У рамках Дня захисту даних, у Брюсселі відбудеться зустріч на високому рівні під назвою «Захист даних: 30 років потому – від європейських до міжнародних стандартів». Захід має на меті прикути увагу до 30-річчя з дня ухвалення так званої «Конвенції 108» - Конвенції Ради Європи із захисту осіб щодо автоматизованої обробки персональних даних. Захід буде організовано спільно Радою Європи та Європейською Комісією.

Нагадаємо, що однією з умов отримання безвізового режиму між Україною та ЄС є ухвалення законодавства із захисту персональних даних, яке відповідає європейським стандартам. Відповідне положення зазначено у Плані дій з лібералізації візового режиму між ЄС та Україною.



Більше формації:
Інформація про пропозиції Єврокомісії з реформування законодавства ЄС у сфері захисту даних:

Інформація про мету та цілі реформи:

Джерело: Delegation Ukraine EU News

No comments: