Monday 21 November 2011

В УПЦ МП посилюється боротьба за владу


Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел фактично виконує наразі функції виконувача обов'язки глави УПЦ МП, й збирає ієрархів до Києва на обговорення...
Митрополит Київський і всієї України Володимир нині перебуває у реанімації. У лікарню він потрапив ще 30 жовтня і стан його здоров’я залишається важким. Духовенство УПЦ неодноразово відправляло Богослужіння за свого Предстоятеля і закликало молитися за нього своїх вірних.
Однак як стало відомо РІСУ з інсайдерських джерел, цього разу митрополит Одеський скликає єпископів не тільки заради молитов. Член Постійного Синоду УПЦ Агафангел нібито планує обговорити з владиками можливість обрання місцеблюстителя УПЦ і кандидатуру на посаду Глави УПЦ (МП), яка влаштовувала б Москву. Серед ймовірних предентентів на цю вискоку посаду є й митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел (Савін).
Аби з’ясувати, наскільки є достовірною ця інформація, РІСУ звернулася за коментарем до о. Георгія Коваленка, голови синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.
«Запрошення приїхати єпископів до Києва на день народження Блаженнішого дійсно існує - зауважив о. Георгій. - Але воно адресоване не тільки архиєреям, членам Синоду. Цього дня єрархи молитимуться за здоров’я Митрополита. "Церква може це обговорювати, чи то зустрічаючись віч-на-віч, чи за інших обставин. Якщо буде якась інформація про проведення синоду чи ще щось, тоді це стає справжня інформація. А так це не можна ані підтвердити, ані спростувати», - сказав священик.
«Митрополит Одеський завжди на урочистостях відігравав першу роль. Торік він нагороджував Блаженнішого, виступав на зборах, він реально за відсутності Митрополита виконував усі його функції», - додав на завершення голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП).
Нагадаємо, що зараз в УПЦ МП активізувалась робота, яка ініціюється з Москви, щоб поставити на посаду митрополита Київського - ієрарха, який є прямим ставленником Російської православної церкви, та буде працювати на остаточне зближення УПЦ МП та РПЦ й побудову "русского міра". 

No comments: