Wednesday 16 November 2011

Релігійні блоги є популярними у вітчизняному Інтернеті



14 листопада завершилось голосування користувачів мережі Інтернет за сайти, що брали участь у конкурсі Best Ukrainian Blog Awards. Несподіванкою цьогорічного конкурсу стало те, що половині номінацій впевненно отримали перемогу (або лідирували) блоґи, які висвітлюють питання релігії та духовності.

Конкурс «BUBA 2011» - змагання кращих українських блоґів, мета якого популяризувати вітчизняні сайти та їх авторів, є чи не єдиним в країні рейтингом, який визначає уподобання користувачив соціальних мереж.
Визначення найкращих вітчизняних сайті відбувалось в шести категоріях:
1.Професійний або тематичний блог
2.Персональний блог
3.Блог в соцмережі,
4.Мікроблог
5.Відкриття року
6.ІТ блог

шляхом голосування власників екаунтів в соціальних мережах (Facebook, Twitter, В контакте).

У конкурсі взяло участь понад 620 різноматінтих блоґів. У ньому могли зареєструватись як професійні новинні, аналічні, тематичні та інш сайти, так і приватні блоґери та фрілансери. Першим етапом змагання Best Ukrainian Blog Awards й було всенародне голосування за найбільш популярні серед користувачів блоґи, яке тривало з 26 жовтня до 13 листопада. За його підсумками визначились ТОП-10 сайтів в кожній з номінацій.

Найбільш запекла боротьба точилась в категорії «Професійний та тематичний блог». В ній взяло участь понад 200 блоґів. Довгий час лідером був сайт «Крок за кроком до століття пласту»,  але в останні дні на першу позицію вийшла сторінка «Василевс.Українська візантиністика» Андрія Домановського, що висвітлює цікаві релігійні, культурні та історичні питанням.

В розділі «Мікроблоги» довгий час лідирував, але в підсумку зайняв друге місце сайт «Духовність»,  що його веде священик о. Олег Кривобочок.

А в категорії «Блог в соцмережі», на думку користувачів мережі Інтернет, перемогла сторінка в Facebook - блог «Про духовне та гріховне» релігійного журналіста та публіциста Павла Береста.

Слід також додати, що до десятки кращих в рейтингу персональних блоґів увійшов й сайт громадського активіста, керівника Громадської організації “Інститут релігійної свободи” Максима Васіна. Його персональна сторінка впевненно зайняла п’яте місце.

На другому етапі конкурсу остаточного переможця визначить журі, яке обере найкращого з ТОП-10 сайтів в кожній номінації. Нагородження переможців відбудеться 19 листопада під час проведення конференції «Microsoft Blogfest 2011. По той бік браузера: тренди розвитку блогосфери та соціальних медіа».


Результати народного голосування можна подивитись тут:

No comments: