Friday 10 February 2012

УГКЦ молиться за Володимира


Коли мова йде про передавання у власність культових споруд тій чи іншій конфесії, то це не можна робити фаворизуючи тільки одній церкві, заявив Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

Тому що і католицька церква, і православна церква, обидві були покривджена в часи комуністичного режиму, додав глава УГКЦ, передає "Католицький вісник".

"Однозначно я висловлююсь проти того, щоб такі культурні пам'ятники (Києво-Печерська й Почаївська Лаври) можна було передавати комусь у власність, не слухаючи голосу інших, зокрема Всеукраїнської ради церков. Бо інакше це створює дуже нездоровий образ церкви у суспільстві", - стверджує Святослав.

"Зокрема, (недопустимо) коли хтось хоче використовувати певні адміністративні засоби або ресурси тиску на суспільство, і таким чином створює дуже нездорову дискусію з цього питання. Очевидно реституція церковного майна має відбутися, але у відкритому діалозі між церквами, щоб не створювати міжконфесійної напруги", впевнений очільник УГКЦ. 

Що стосується питання внутрішньої ситуації в УПЦ (МП), то Святослав (Шевчук) зазначив, що "коли мова йде про здоров'я владики Володимира, то це особисте питання. Але ми намагаємося підтримати митрополита, якого я особисто знаю. Й ми справді молимося за його здоров'я. А також молимось за те, щоб Українська православна церква, разом зі своїм предстоятелем, мужньо пережила цей період".

No comments: