Wednesday 13 May 2009

Росія залишилась Совєтським Союзом

Найбільш кричущими нацистськими колаборантами були Сталін та офіційний Совєтський Союз, які підписали пакт Молотова-Ріббентропа з Гітлером 70 років назад, а потім розділили Європу. Цей союз був не дивним оскільки він нагадував диявольський пакт двох агресорів, котрі в кінцевому підсумку обидва записали літанію жорстокості і залишили спадщину жертв. Я не старався переконати двох основних промовців про те, що вони були неправі у своїй оцінці згаданих українських оформлень та осіб, оскільки пани Рогачев та Брод мали свою місію. Радше я представив глядачам те, що радянські прокурори при Нюрнберзькім трибуналі, Роман Руденко і Лев Смирнов не висували звинувачення проти вищезгаданих утворень та осіб, і Нюрнберзькі висновки не згадують ці імена зовсім.

Деякі глибоко жалкують про те, що сьогодні українсько-російські відносини знаходяться на найнижчому рівні за ввесь час. До речі, Прем'єр-міністр Тимошенко критикувала Президента Ющенка, що нібито він є причиною цього стану. Пані Тимошенко помиляється. Вперше за дуже довгий час, Україна є законним компонентом в співтоваристві націй. Вона має право на відносини з Росією на рівноправній основі, а не як залежна жертва. Мені здається, що агресивність в українсько-російських відносинах це доза реальності і можливість виявити світові правдиве обличчя Росії, показати такою як вона є. Визначений арсенал царської російської імперії було жорстоке гноблення. Грубою силою змусили замовчати своїх жертв. Її наступник СССР в однаковій мірі ворожо і злочинно відносився зокрема до не-російських народів, які опинилися в межах людо-ненависницької імперії. Великий Голод, гулаги і інші репресії складали совєтський арсенал гноблення.

Сьогоднішня Російська Федерації є підходящим наступником на те, що Президент Рейган одного разу назвав «імперією зла», і відповідним чином перейняла совєтське місце в ООН. Той факт, що представнки РФ нахабно захищають совєтську злочинність повинно відкрити очі світу. А ми українці маємо нагоду дати відсіч.

12 травня 2009 Аскольд С. Лозинський

No comments: