Tuesday 4 May 2010

Громадськість ґуртується

ВІДОЗВА
до українського громадянства та до всіх політичних партій, що стоять на позиції збереження Української держави


Події останнього часу увійдуть чорною сторінкою в історію України. Всупереч Конституції Верховна Рада України схвалила підписану Януковичем антидержавну угоду про фактично вічне перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі. За пільги для купки олігархів, які прагнуть зберегти свої надприбутки, здано територію України. Розпочався неприхований процес зради національних інтересів.


Режим Януковича перетворився на ліквідаційну комісію нашої держави. Щоб забезпечити прихильність кремлівських начальників, нова влада, після торгівлі українською територією, вже готова віддати авіабудівну галузь та атомну енергетику, а Нафтогаз подарувати Газпрому. Вони продають Україну та народ оптом і вроздріб.

На догоду московським покровителям антиукраїнський режим Януковича веде наступ на українську мову, свободу слова, перекреслює перспективи європейського розвитку, фальсифікує історію України. Ганьбою та блюзнірством є заперечення геноциду українського народу 1932–33 років.

Усього за п’ятдесят днів перебування при владі, Янукович із компанією встигли витерти ноги об усе, що є дорогим кожному українцеві. Такого зрадництва наш народ не знав із часів сумної слави гетьманів Івана Брюховецького та Івана Самойловича. «Раби, подножки, грязь Москви», – саме про таких писав великий Тарас. Все це відбувається за кремлівським планом перетворення України з незалежної держави на російську губернію.

Тепер, коли над Україною як незалежною та демократичною державою нависла смертельна небезпека, ми, відчуваючи відповідальність за долю майбутніх поколінь, закликаємо створити Народний Комітет Порятунку України.

Мета Комітету:
– відстоювання територіальної цілісності й суверенітету України;
– захист свобод і гідності громадян, їхніх політичних, соціально-економічних, і національно-культурних прав;
– боротьба за збереження євроатлантичного вибору України.

Такі комітети мають бути створені у Києві, кожній області, у кожному місті, районі та селі.

Ми, ініціатори створення Комітету, вимагаємо від усіх без винятку керівників патріотичних політичних сил: припинити суперечку за лідерство та зусиллями Комітету забезпечити координацію дій як в центрі, так і на місцях, щодо захисту України та її громадян. Всі політичні структури та громадяни України мають об’єднатися в міцний опозиційний рух. Кожен громадянин має стати на захист своєї свободи й Батьківщини.

Закликаємо громадські, молодіжні, екологічні, профспілкові, правозахисні та інші організації увійти в таке об’єднання. Закликаємо світове українство підтримати нашу відозву. Звертаємося до міжнародної спільноти підтримати український народ в боротьбі за збереження своєї держави. Звертаємося до патріотичних сил України організувати всенародний "круглий стіл" для обговорення трагічної ситуації та прийняття доленосних рішень.

Ми маємо стати на захист державного суверенітету України, демократії, європейського цивілізаційного вибору нашого народу. Таке право надає нам і такий обов’язок покладає на нас Конституція України, стаття 17 якої передбачає, що “захист суверенітету і державної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього українського народу”.

Будьмо пильними, відповідальними і рішучими!

Від нашої волі залежить наша спільна доля!

Слава Україні!


Іван ДЗЮБА
Левко ЛУК’ЯНЕНКО
Дмитро ПАВЛИЧКО
Валерій ШЕВЧУК
Мирослав ПОПОВИЧ
Юрій МУШКЕТИК
Микола ЖУЛИНСЬКИЙ
Володимир ПИЛИПЧУК
Володимир СЕРГІЙЧУК
Роланд ФРАНКО
Богдан ГОРИНЬ
Юрій ЩЕРБАК
Олег ЧОРНОГУЗ
Дмитро ПИЛИПЧУК
Василь ОВСІЄНКО
Наталія ОСЬМАК
Михайло РАТУШНИЙ
Володимир ЦИБУЛЬКО
Костянтин МОРОЗОВ
Юрій АНДРУХОВИЧ
Тарас ВОЗНЯК
Тарас КИЯК
Микола РЯБЧУК
Галина ЯБЛОНСЬКА
Галина ДЕНИСЕНКО
Ірина МАГРИЦЬКА

No comments: