Tuesday 21 July 2009

МП діє проти України

Московський Патріархат і влада заважають утвердженню Помісної єдиної Православної Церкви в Україні.

Тим часом, на таку Церкву має право кожен православний народ, так само і український, на землях якого проповідував апостол Андрій та з землі якого було просвітлено хрещенням більшу частину Східної Європи.

Українська Церква є Церквою-Матір’ю для Російської Церкви. Київ був охрещений 988 року, коли Москви ще взагалі не існувало на світі навіть у вигляді простого поселення. Через півтора століття після охрещення Києва на майбутніх московських землях язичники вбили Кукшу Печерського, святого нашої Києво-Печерської лаври.

У світі ніколи не існувало «князя Владіміра», «Кієва», «Лєбєді», «Пєщєрной Лавры»... У всіх стародавніх джерелах незмінно стверджувалося, що це наші «Володымер», «Кыив», «Лыбидь» «Печерська Лавра». Навіть засновник Москви Юрій Долгорукий був київським, а не московським князем. В іншому випадку від був би «Дліннорукім».

Московське князівство виникло 1276 року, через три століття після хрещення Київської Русі. Перша кам’яна церква Москви була закладена 1326 року, через три з половиною століття після величних київських соборів. Ми згадуємо все це не для того, щоб доводити свою першість…

Ми це говоримо, щоб застерегти Московський Патріархат і Російську державу від порушення восьмої божої заповіді – «Не вкради». Впродовж сотень років імперія «вбивала через душу», використовувала церкву на згубу українському народові. Українська Автокефальна Православна Церква в 1927 – 1933 роках була тотально знищена не лише у тисячах священників, але й у мільйонах вірян.

Натомість Московська Церква, як і в попередні століття, у руках влад перетворилася на інструмент нищення й руйнування українства.

Повністю заяву можна прочитати тут:

No comments: