Wednesday 7 February 2007

Ґудбай, Голос Волі

Радіостанція, яка багато років радянською окупації була чи не єдиним джерелом альтернативної комуністичній пропаганді інформації, скорочує свою роботу в Україні

Радіостанція «Голос Америки» після 60 років трансляції має намір з жовтня 2007 року згорнути трансляцію російською, грузинською і узбецькою мовами на території пострадянських держав - України, Росії, Грузії й Узбекистану.

Що стосується України, то віщання українською буде значно скорочено.

Про це говориться в бюджетній заявці адміністрації США, оприлюдненій у Вашингтоні. Причиною такого рішення стала зміна зовнішньополітичного курсу США.

Тепер за рахунок скорочення витрат на трансляцію на території пострадянського простору США мають намір збільшити видатки на віщання на Близькому Сході, Сомалі, Ірані, Афганістані і Пакистані, а також КНДР, Кубі й Венесуелі.

Одночасно американська влада збирається не тільки зберегти, але й розширити російськомовне віщання радіостанції «Радіо Свобода».

Нагадаємо, радіо фінансує уряд США, і з 1947 року російськомовний, а пізнише україномовний «Голос Америки» був чи ні єдиним джерелом альтернативної інформації для громадян колишнього СРСР

No comments: