Thursday 16 August 2012

Країна шахраїв й злочинців при владі та в бізнесі


В країні потенційних злочинців важливо бути лояльним до влади - інакше посадять.

Ми збудували для себе кримінальну державу - і це подобається всім, і влади, і опозиції, і тим, хто за українську мову, і тим, хто за російську. Велика частина наших громадян з презирством ставиться до європейців, поважає закони і готовим заради цього поваги відмовитися від прибутку.

Все наше законодавство збудовано таким чином, щоб неможливо було займатися бізнесом, не стаючи потенційним злочинцем. З повагою ми ставимося не до тих, хто чесний, а до тих, хто забезпечений - при цьому нас не цікавить джерело збагачення. Ми до того ж ще й лицемірні - не любимо дрібних злодюжок, але аплодуємо "олігархам", хоча не існує ніякої різниці між крадіжкою шапки і заводу.

Той, хто намагається жити чесно, ніколи не буде в цій країні мати ні грошей для того, щоб займатися політикою, ні достатньої підтримки - бо його прихильники теж будуть складати чесну і зацьковану меншина українського суспільства.

У такій кримінальній країні найлегше посилати прості сигнали. Не проти кожного ж розтратника порушують кримінальну справу? Не цікавляться же доходами кожної фірми? А от якщо ти придумав "нехороший" білборд або футболку з "неправильним" написом - до тебе прийдуть, не сумнівайся! У країні потенційних злочинців важливо бути лояльним до влади, інакше посадять. Партія Регіонів зрозуміла це першою і блискуче користується важелем впливу на суспільство. Іноді "бульдозер" відступає - як у випадку з журналістами, наприклад. Але це не тому, що бояться нас або навіть суспільства - а просто тому, що час для повного розриву із Заходом ще не настав.

Для того, щоб ситуація докорінно змінилася, необхідно, щоб більшість українців зрозуміло, що жити в країні шахраїв невигідно,
та пов'язало своє власне благополуччя не з багатством, а з чесністю. 
Цей час настане з крахом нинішньої економічної та соціальної системи - країна стрімко до нього наближається і, як не парадоксально, самі ж "регіонали" цьому сприяють. Хоча чому парадоксально - саме логічно! Кожен з нас розглядає державу як дійну корову, просто при владі більше можливостей для його експлуатації.

Просто молока у корови вже немає - заганяли. І тоді, коли в цьому факті переконаються всі - від президента до самого байдужого до долі України громадянина - доведеться будувати країну по-новому.
По-чесному. Підприємець не буде злочинцем, чиновник - хабарником, громадянин - холопом.
І голосувати будуть не за хату, а за совість.



No comments: