Wednesday 15 April 2009

Великодні Привітання

Великоднє послання Папи Римського Бенедикта XVI.

Папа Римський Бенедикт ХVІ привітав православних християн зі світлим святом Великодня.

Понтифік виступив із привітанням в неділю перед прочанами у своїй заміській резиденції Кастельгандольфо. "Направляю сердечне вітання і гарячі вітання братам і сестрам Східних Церков, які, діючи за юліанським календарем, відзначають сьогодні святу Пасху", - сказав він.

"Нехай воскреслий Господь оновить у всіх світло віри і дарує всім радість і мир ", - побажав понтифік.



Великоднє послання Патріарха ВАРФОЛОМЕЯ Архиєпископа Константинополя, Нового Риму і Вселенського Патріарха Церковній повноті.

(Повний текст)

Від Вселенської Патріархії, Матері Церкви, яка переживає в усій повноті Страсті, Біль, Хрест і Смерть, але і Воскресіння Бога Чоловіка, посилаємо всім дітям нашої Церкви сердечне пасхальне вітання і благословення і обнімаємо вас з Любов’ю Воскреслого з мертвих і вічно Живого і Животворящого Ісуса Христа.

Йому належить слава, влада, честь і поклоніння разом з Отцем і Святи Духом навіки.

Амінь!

Свята Пасха 2009

+Патріарх Константинопольський Усердний молільник за всіх до Воскреслого Хреста



Великодній привіт Блаженнішого ЛЮБОМИРА, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви

(Повний текст)

У ці великі святкові дні ми бачимо воплоченого Сина Божого Ісуса Христа, який вповні віддав себе Небесному Отцеві. Такими, дорогі в Христі, повинен світ бачити і нас, позначених безмежним довір'ям до Господа Бога. Він має побачити нас учасниками Христової перемоги. Це надзвичайно важливо. Бо ми є християнами і наше завдання - продовжувати спасенне діло Ісуса Христа. Ми, як Христова Церква, покликані євангелізувати, тобто нести всьому світові Добру Новину про Христову перемогу над гріхом і смертю, якою Він звільнив нас від найбільших лих, не тільки говорити про те, що сталося, а й бути цього видимим знаком, живими свідками.

Дорогі у Христі, Христос воскрес! + ЛЮБОМИР



Великоднє послання Постійної Конференції українських православних єпископів поза межами України.

(Повний текст)

У ці святкові Пасхальні дні сердечно вітаємо Вас, наших православних братів і сестер у Діаспорі - що розсіяні по всьому світі. Поздоровляємо і наших вірних в Україні. Нехай Воскреслий Господь єднає усіх нас своєю любов'ю, наповнює наші душі духовною радістю, вселяє в наші серця мир і злагоду.

Воістину Христос Воскрес!

+ Константин Митрополит Української Православної Церкви в США і в діаспорі;

+ Іван Митрополит Української Православної Церкви в Канаді;

+ Іоан Архиєпископ Української Православної Церкви в діаспорі;

.........


No comments: