Thursday 13 December 2012

Голівудські кіноновинки 2013 року

Дистриб’юторська компанія «B&H», що послідовно відстоює український дубляж на вітчизняному кіноринку, презентувала фільми, які вийдуть в прокат протягом першого півріччя 2013, повідомляє maidan.org.ua.

Голівуд повертається до класики. Так можна охарактеризувати новий тренд в американському кінематографі. Після екранізації «Милий друг» де Мопасана, світового глядача очікує ще дві класичні історії на новий лад – це фільми «Анна Кареніна» та «Знедолені». Так що, хто не читав або забув про що йдеться в цих творах шкільної програми зможуть заповнити пробіли своєї освіти. Хто ж читав – будуть порівнювати, наскільки режисерам та сценаристам вдалось зберегти близькість до оригіналу.

Окрім екранізації класичної літератури, вирішили американські фахівці маскультури поексплуатувати й розкручені кіно-бренди. Так в наступному році вийде перероблений у 3D фільм «Парк Юрського Періоду», а також продовження епопеї «Стартрек», «Корпорація монстрів» «Форсаж 6», «Нікчемний Я 2» та сіквел попсової комедії «Однокласники» («Grown ups 2»).

Ще одним переспівом класики можна назвати фільм «Оз: Великий та могутній», який розповідає на новий лад історію Чарівника з Смарагдової Країни.

Буде в 2013 році й багато фантастики. Окрім вже згаданого «Стартрека», на екрани вийдуть «Залізна людина 3», «Земля після нашої ери» (з Вілл Смітом), «Всесвітня війна Z» (з Бред Піттом), «Забуття» (з Томом Крузом).

Тим хто шанує вестерни або якісну гру акторів в нових образах, може сподобатись «Джанґо вільний» з Леонардо Ді Капріо та Семюелем Л. Джексоном або «Самотній ренджер» з Джоні Деппом.

Ну й звісно, куди ж без милих, добрих мелодрам. Про кризу середнього віку, не тільки в чоловіків, але й в жінок, нам в наступному році розповість фільм «This is 40», а про всепереможне почуття крізь віки та епохи – кінострічка «Кохання поза часом».

Єдине що шкода, що хоча український фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» й показав непоганий результат у вітчизняному прокаті, компанія «B&H» не анонсувала жодного українського фільму на перше півріччя 2012 року. Сподіваємось – поки що.


Читайте також:  Кращі українські фільми усіх часів


Sunday 2 December 2012

Вибори 2012: Забуті округи.


Під час обговорення результатів виборів, та висунення вимог опозиції щодо встановлення чесних результатів голосування, чомусь були "забуті" ряд округів на яких так само, як і на інших проблемих, відбувались масові фальсифікації під час підрахунку голосів.

Вже багато сказано й написано про фальсифікації, про "депутатів", які за допомогою "чесних" судів, беркуту, членів ОВК крадуть голоси виборців, й малюють собі депутатські мандати за будь-яку ціну.

Тому хотілось би зробити декілька акцентів про те, що чомусь залишається за кадром.

З початком "перерахунку" голосів та скасування результатів волевиявлення народу України на догоду окремим "політикам", для яких влада й гроші передусів, опозиційні сили голосно заговорили про 12-13 округів, де об'єктивно перемогли одні кандидати, а влада вирішила зробити переможцями інших. 

В'ячеслав Кириленко говорив навіть про більшу кількість округів: "Є 14 округів,по яких влада хоче вкрасти нашу перемогу - 11 округів Батьківщини, 2-Свободи,1 -Удару. По них ЦВК повинна втрутитися-це наша вимога."

Проте чомусь дуже скоро ця кількість скоротилась до 5 округів, по яким ЦВК поки не прийняло рішення, плюс два округи в Вінницькій області (11 та 14), рішення по яким прийнято, але суди ще продовжують розгляд цих справ. Отже всього сім. Куди ділась половина сфальсифікаваних округів? 

В проекті постанови ВР, поданої від імені Арсенія Яценюка, вимагається притягти до відповідальності за фальсифікації наступних кандидатів в депутати: округ № 11 - О. Домбровський, № 14 - В. Жеребнюк, № 94 - Т. Засуха, № 95 - П. Мельник, № 130 - Ф. Ольшевський, № 132 - В. Травянко, № 194 - В. Жуковську, № 197 - Б. Губського, № 198 - В. Олуйка, № 211 - І. Лисова, № 215 - Г. Герегу, № 216 - О. Супруненка, № 223 - В. Пилипишина.

З Мельником, Ольшевським, Жуковською, Лисовим, Герегою, Супруненком - все ясно. На цих 6 округах виборцям, опозиційним депутатам та громадським активістам вдалось ефективно продіяти фальсифікаціям й відстояти вибір народу України. 

По двум Вінницьким округам ситуація й досі не зрозуміла. ЦВК оголосило там "переможцями" тих, хто знехтував волею народу, проте Вищий Адміністративний суд заборонив ЦВК публікувати результати виборів по цим округам, й боротьба за них ще триває.

На інших п'яти округах (94, 132, 194, 197, 223) планують провести перевибори. Проте, чомусь ні в кого не виникає питань, а чому й навіщо їх проводити? Адже вибори відбулись, за протоколами з кожної ДВК можна встановити результати виборів. Потім ті кандидати від влади, які дуже багато вклали в ці перегони, вирішили, що вони "недозволять" комусь іншому замість них стати депутатом, відбулось фальшування... Тепер ЦВК каже, що встановити остаточний результат неможливо. Таким чином ті люди, які спотворили вибір народу, які вкрали голоси (за повідомленням деяких ЗМІ) й (можливо) скоїли правопорушення - отримують не заведені справи, а другий шанс прорватися до Верховної Ради.. В якій цивілізованій країні таке можливо собі уявити?

Проте, навіть не це є найбільш цікавим, а те, що чомусь опозиція "забула" про декілька округів в яких так само було змінено результати волевиявлення українців. 

В постанові опозиції щодо фальсифікації на виборах, чомусь згадуються такі прізвища, як Лисов, Герега, Супруненко, які намагались змінити результати, проте не згадуються кандидати по 20, 90, 182, 184 округах, яким вдалось вплинути на результати виборів, й які вже проголошені ЦВК переможцями. 

Так, як пише УП, понад 5,5 тисяч бюлетенів було зіпсовано на ОВК 182 в Херсоні, де різниця між переможцем та другим кандидатом становить лише 934 голоси. Тут переміг регіонал Володимир Сальдо. На другому місці був представник Батьківщини Олексій Урсуленко.

У Новій Каховці на ОВК 184 були зіпсовані 3623 бюлетені. При цьому різниця між регіоналом Миколою Дмитруком та самовисуванцем Іваном Вінником складає лише 22 голоси.

На ОВК 20 на Волині невраховано 2242 бюлетені при тому, що різниця між самовисуванцем Сергієм Мартиняком та опозиціонером Романом Карпюком складає 428 голосів.
В ОВК 90, де переміг Віталій Чудновський, зіпсовані 2028 бюлетенів при тому, що відрив Чудновського від кандидата від опозиції Олександра Марченка складає 322 голоси.

Ця ж технологія неврахування "зіпсованих" кимось (вже після підрахунку в ДВК) бюлетенів була застовована й на округах 11, 14, 132, 223. Проте, якщо про ці округи говорять й піднімають питання про захист результатів народного волевиявлення, то про ці чотири мовчать.

Чому опозиція не виступає проти фальсифікацій на округах, де "перемогли" Чудновський, Мартиняк, Дмитрук та Сальдо? Чому вона не вимагає на цих округах встановлення справжніх результатів виборів?