Tuesday 20 November 2012

ДНК українців

Українці були корінними мешканцями своїх земель з давніх давен. Наукові дослідження ДНК підтверджують, що українці "ні з відки не прийшли", а мешкали на теренах України від початків існування людства. 

Україна - держава з більше ніж двотисячолітньою історією. Українські племена, нарід, нація від незапам'ятних часів жили на своїй землі (територіі), відокремлюючись від інших народів, у тому числі і слов*янських.

Різноманітні назви і самоназви українців: русичі, черкаси, козаки, русини, рутенці не заперечують нашої самобутності, не зменшують нашого права на існування як окремої нації. 

Останні ДНК-дослідження підтвердили, що українці завжди мешкали на теренах України від початків заселення цих земель, в часі трипільської культури, Римської імперії, Скифії, гунів, Київської Русі, й до сьогодення. 

Найбільшу генетичну групу (понад половину) населення України складають носії гаплогрупи R1a та її підгрупи R1a1. Остання поширена насамперед у Східній Європі, Середній Азії та Північній Індії; саме до неї здебільшого належать і сучасні слов’янські народи. Науковці вважають, що генетична мітка R1a1 вперше постала близько 15 тис. р. тому, найпевніше, у надчорноморських степах. 

А що вона єдина з-поміж решти гаплогруп відповідає основній тезі індоєвропеїзму про спільність історичних доль населення від Європи до Індії, то й отримала від генетиків умовну назву – «арійська».

Серед народів Східної Європи гаплогрупа R1a1 найбільш поширена серед сорбів (лужицьких сербів) (63%), поляків (56%), українців (54%), білорусів (51%). Цікаво, що у мешканців Великобританії ця частка складає 2–6%, й лише на півночі Шотландії, на Шетландських островах, нараховується до 27% носіїв гаплогрупи R1a1. 


Однак протоукраїнською є навіть не ця гаплогрупа, а інша - I2a-P37.2. 

Науковці стверджують, що саме це ДНК було у представників трипільської культури. З усіх Y-гап­ло­груп Європи лише «кукутені-трипільська» група І2 «нізвідки» не приходила, вона місцева й її представникі постійно мешкали на теренах України. З початків історії існування людини, коли на цих теренах лютував ледніковий період й взагалі слідів перебування людини не виявлено, формування групи І2 відбувалось на Балканах і прилеглих землях ще у дольодовиковий час. Слід також підкреслити, що тільки ця група сформувалась в Європі, а всі сусідні гаплогрупи є прийшлі, вони сформовані поза Європою.

Найбільш розповсюджені I2a зустрічаються у боснійців іта хорватів від 40 до 60%, у сербів і македонців 20-30%. В Україні гаплогрупа I2a2 (місцева, "трипільська") є другою за поширенням після "арійської" й складає до 20%.  

У Білорусі регіони з найбільшою частотою - це західна її частина (22%) і східне Полісся (27%), в центральній частині близько 14-16%, і різке зниження на північ країни, де частота падає до 7%. У центральних областях Росії I2a тримається на рівні в середньому 5%, й спадає на північ з пониженням майже до нуля. 

В інших європейських країнах поширеність гаплогруппи I2a вкрай низька.



Читайте також:


Wednesday 14 November 2012

Про кандидатів грішників


Вибори 2012, особливо в мажоритарних округах, ще більше показали всю неприглядність та ницість вітчизняної "політичної еліти".
Ті кандидати в депутати, які впевненно програли в своїх округах, котрі, незважаючи на всю гречку, підкуп, адмінресурс, фальшування не змогли перемогти чесно, замість того, щоб визнати поразку, пішли на всі можливіі й неможливі дії, щоб отримати тепле місце в новій Верховній Раді.
Ще одним цікавим фактом, який чітко проявився на цих виборах, став той рівень лицемірства та фарисейства, до якого можуть впасти кандидати. Цим "політикам" важливіше показати не те, що вони насправді роблять, а важливо показати красиву картинку по офіційному ТВ. Кандидат в депутати, їх довірені особи можуть підкупати суддів, спрямовувати братків-бойовиків на дільниці, вкидати бюлетені, фальшувати вибори, явно порушувати законодавство.....  проте, тільки з'являється камера - всі стають розміреними й інтелегентними, розповідають яких утисків зазнають, що їх давлять з усіх боків, а вони тільки за чесні вибори.. Як тільки тв-камера вимикається, вони знову - розробляють й втілюють в життя схеми по рейдерському, незаконному захопленню влади.
Невже ці кандидати не розуміють, що порушують не тільки з десяток законів України, але й порушують як мінімум три Божі заповіді: не вкради; не побажай того, що належить сусіду твому; не лжесвідчи. Це як мінімум.
Вони дійсно думають, що подачками в УПЦ (МП), або іншу церкву, й "відпуском" їм гріха задобренного та обласканного грошовитими дарунками священика, вони знімають з себе весь той бруд, в якому знаходяться?
Звісно, скоріш за все, сам факт відвідання церкви є для них черговим проявом їх публічного іміджу: чесний, позитивний, хазяйновитий, по великих святах- набожний...
Проте, чомусь всі забувають, що Бог бачить усе. Й "по ділах їх буде дано їм". Агресивно борючись за владу, крадучі, обманюючи людей, порушуючи закони (як людські так і Божі), вони цілком можливо й стали заможніми та відомими, забираючи в людей їх голос, позбавляючи їх чесних виборів та нормального майбутнього - вони можливо й стануть депутатами...
Та невже, всі збираються жити вічно? Бо, якщо ні, то рано чи пізно їм потрібно буде стати на відповідь не перед "об'єктивними" телекамерами й не перед "самим чесним" апеляційним судом, а перед Тим, хто знає ВСЕ й бачить ВСЕ.
Чи може вони й в Бога не вірять? ... Проте Бог на те не зважає - вірить хтось в нього чи ні. Всі там будуть. Й всі отримають те, що їм належить по праву.

Читайте також:




Monday 12 November 2012

Українці - це трипільці

Прямі предки українців жили на теренах сучасної України ще 5 тисяч років тому.

Ніколи не існувало єдиного праслав'янського племені. В кожного слов'янського племені є свої окремі нащадки. Нема спільного кореня чи спільних предків в українців та росіян.

За жіночою лінією більшість сучасних українок - це нащадки населення трипільської культури.

За чоловічою лінією більшість українців це арії та трипільці. Є вагомі домішкі кельтів та варягів.

Також є деякі домішки арабів, які походять з 7-8 ст. н.е.

Домішки монголів та інших азійських народів дуже незначні.

Все це доведено науково, на основі дослідження ДНК та вивчення генів українців.

Отже, українці є безпосередніми нащадками трипільської культури та трипільського населення. Проте, після занепаду цієї кільтури на теренах України почали домінувати арійці, які дуже сильно вплинули на формування української нації. До речі, потім арійці пішли до Індії, й принесли туди символи тризубу, коловрата й інші..

Кельти, які покорили майже всю Европу дійшли й до України, проте зустріли сильний опір місцевих українських племен. Тим не менше, вони залишили сильний вплив на культуру, мову, вірування та генотип українців. Багато наших співвітчизників мають спільних родичів з шотландцями та ірландцями.

Також й варяжська навала залишила свій слід в ДНК українців. Невелика кількість українців мають скандинавські корені.

Детальніше дивіться про все це в фільмі "ДНК нації":



Читайте також:


Saturday 10 November 2012

Партійні підсумки виборів


За два тижні ЦВК нарешті спромоглась "обробити" всі сто відсотків бюлетенів, тому вже можна підводити попередні підсумки "свята" під назвою Волевиявлення громадян 2012.

Цьогорічні вибори можна розділити на дві (не завжди пов'язані між собою) складові: партійну та мажоритарну. Й якщо по партійній складовій підрахунок голосів було проведенно більш-менш цивілізовано й в межах похибок екзіт-полів, то вибори в одномандатних округах показали не тільки всю свої шкідливість в просякнутій корупцією державі, але також сильні й слабкі сторони як влади та адмінресурсу, так і опозиції та тих, хто себе так називає.

Проте аналіз виборів, висновки з процесу підрахунку та захисту їх чесних результатів по мажоритарних округах - заслуговують більш ґрунтовного й детального аналізу, тому розглянемо поки підсумки волевиявлення українців в загальнодержавному багатомандатному окрузі.

1. Партія Регіонів – 30% 
В якусь мить Регіони перетнули 30% позначку й набрали 29,9%, проте дуже скоро мобілізувались, й нарахували собі знову омріяну цифру.
Тому тут більше довіряю тим показникам, які дали соціологічні дослідження, а не офіційний сайт ЦВК. Хоча й 28 % (відповідно до екзіт-полів) це забагато. Звісно є люди, які за будь-яких умов будуть пітримувати "стабільність" й "пакращення".
Є й такі, кого цілком влаштовує беззаконня, корупція, бюрократія та кримінал при владі. Так легше робити бізнес, так простіше домовлятись й "рішать вопроси".. Проте дуже сумніваюсь, що таких людей в Україні набереться навіть 25 %. 
Тому тридцять відсотків ПР це - адмінресурс, фальшування, тиск на виборців, а також (що саме головне) - організаційна слабкість опозиції, несформованість громадянського суспільства та відсутність незалежних спостерігачів в переважній більшості ДВК східної, центральної та південної України. 

2. "Батьківщина" – 25,54%
Непоганий результат, особливо при тому, що він міг бути меньшим. Проте відсутність сильної альтернативи в центрі політичного спектру, а також тактичні й стратегічні помилки Кличка, дозволили БЮТу показати непоганий результат. Завдяки іміджу "єдиної" об'єднаної опозиції, Батьківщині та її союзнам вдалось не тільни набрати 25 % голосів, але й провести дуже багато мажоритарників, навіть в тих округах, які вони відверто злили "незалежним" кандидатам або самовисуванцям, й в яких нічого не робили для своєї перемоги.
Великий відсоток в БЮТ це не їх заслуга, а вибір українського народу, який не хоче миритися з цією владою беспредельщиків. 

3. Партія УДАР Віталія Кличка – 13,96%
Найбільша надія й найдільше розчарування політичного року 2012. Стартуючи з гарних позицій, маючи (деякий час) рейтинг на рівні з рейтингом Батьківщини, Кличко умудрився втратити більше ніж знайти, при цьому не тільки в кількості депутатів, але й в іміджі партії та своєму власному. Через "зіркову хворобу" та зневажливе ставлення до колег з майбутньої  теоретичної демократичної коаліції Кличко почав в останній тиждень втрачати рейтинги, запанікував, й почав робити ще більше помилок.
Його публічні напади як на ОО, так й на Свободу, неспроможність не виносити сміття з хати, й домовитись зі спірних питань за столом переговорів, намагання зіграти на публіку та неоднозначні звернення до Батьківщини через ЗМІ, замість прямого діалогу - все це відштовхнуло від УДАРу потенційних виборців, які визначаються з тим за кого голосувати в останній момент. 
Частина цих голосів відійшла до Батьківщини, частина (як це не парадоксально) до Свободи й комуністів. Тому у підсумку Кличко має 13,9% й купу програних мажоритарних округів не лише його партією, але й опозиційними силами в цілому. А цього виборець йому ніколи не простить. 

4. Комуністична партія України – 13,18% 
Власники заводів, бізнесмени, володарі шикарних авто, дорогих дач й молодих коханок, що на своїх рекламних бордах попереджали "буржуїв", що приходить їх останній день, зуміли мобілізувати весь червоний електорат країни й показати доволі прийтойни результат. Звісно в цих тринадцяти відсотках присутні пару пунктів адмінресурсу, приписок та зацікавленності влади у надійних союзникав в ВР. Проте таке фальшування було не більше 2%, тому все інше - "чесно" зароблене комуністами в бабусек та дідусек, які ще пам'ятають, що колись колбаса була дешева, а заводи належали робітника. 
Також КПУ взяла на себе частину російськомовного електорати сходу та півдня, які вже не хочуть голосувати за ПР, але не можуть голосувати за БЮТ. За Кличка вони також не проголосували, бо він "продався бандерівцям".
Тому, високий результат КПУ ще раз продемонстрував важливість та нагальність створення сильної та демократичної проукраїнської партії, яка б орієнтувалась на т.з. "російськомовних" виборців. Раніше (але недовго) таку функцію виконувала "Сильна Україна" - звідси й її високий результат на попередніх виборах. Але Тігіпко розчинився в Партії Регіонів, в той же час цей електорах, що голосовав за нього, нікуди не дівся й чекає на свою партію. 

5. ВО "Свобода" – 10,44% 
Головна сенсація та головні герої цих виборів. Й не тому, що за партію, яка (за думкою експертів й політологів) знаходилась на межі подолання прохідного бар'єру, проголосувало вдвічі більше громадян, ніж це прогнозували соціологи. А тому, як ВО "Свобода" змогла підійти до проведення виборів. Як працювали її спостерігачі на дільницях, як вони захищали свою перемогу та протистояли фальсифікаціям. Саме "Свобода" показала українцям, що з цією владою можна не тільки боротись, але й перемагати. 

6.Партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!" – 1,58% 
Хотів би тут додати, що ця політична сила мала шанс стати новою "Сильною Україною", повторити їх успіх й пройти в парламент. Проте, завдання у них було інше - відібрати голоси в БЮТ. А в центрі й на заході країни такі "політики, спортивні та культурні діячі" не котуються. 
Окремо хотів би виділити відпочатку невдалу назву партії. Коли УСДП перейменувалась люди жартували, що до фабрик Королевської, мерседесів Королевської, палаців Королевської, ще додалась й "партія Королевської". 
Ну а "Україна - Вперде" породила масу фотожаб та інтернет приколів...
Не тим "фахівцям" з виборних технологій платила Королевська гроші... Розвели її. 

7. "Наша Україна" – 1,11%
Наш шанований екс-президент, котрий завжди вірив в свою харизму та непомильність, й звинувачував в своїх помилках та проколах всіх, окрім власної персони, в чергове довів, що тепер він сприймається народом України на одному рівні з Олегом Ляшком (партія якого набрала 1,08%).
Сподіваюсь Ющенко на правду не образиться. 

8. "Зелені" 
На цих виборах змагались за голоса виборців цілих три зелені партії, але набрали вони в сумі не більше одного відсотка. Й заговорив я про них лише тому, що в принципі справжній зелений рух та зелена ідеологія в Україні абсолютно не розвинуна (на відміну від цивілізованого світу). Зараз "зелену" політичну тематику юзають всім, кому тільки заманеться. Хоча, на щастя, після злету й провалу "зелених" Кононова, виборці вже отримали імунітет на подібних діячів, тому залишається чекати появи справжніх активістів, які піднімуть зелений рух на новий політичний рівень. 

9. Українська національна асамблея – 0,08%
УНА зайняла передостаннє місце й змогла забрати в "Батьківщини" та "Свободи" лише 16900 голосів. Впевнений, що колишній політв'язень та справді видатний громадський діяч Юрій Шухевич не зовсім розумів всі особливості політичного життя сьогодення, але наближені до нього люди могли б пояснити йому, яку роль він виконує... Проте, напевно, цього не зробили. 

10. Українська платформа "Собор" - вибули
Особливо хотів би відмітити дії та позицію УП "Собор" в цій передвиборчій кампанії. Цілком достойні люди, що проявили себе справжніми громадянами цієї країни, чесно вийшли до людей, чесно провели виборчу кампанії, зрозуміли, що не проходять, й не стали розпорошувати опозиційні голоси.
Вони знялись, але перемогли, тому хочу їм сказати щире - дякую!
Звісно, дуже шкода мажоритарних кандидатів від УП "Собор". Особливо шкода Лауреата премії ім. Т. Шевченка Василя Шкляра, який програв Лідії Котеляк, директору ТОВ "Ліда". Львів'яни, ну чим ви керувались??. 
Ну й Жебрівський був би набагато корисніший для парламенту ніж нардепша-перебіжчиця з БЮТ Анжеліка Лабунська... житомиряни, навіщо?

Загалом же можна сказати, що партійні вибори в Україні відбулись. Треба робити висновки, й готуватись до наступних "вже зараз". 


Читайте також: