Wednesday 5 March 2008

День пам'яті Героя

58 років тому, 5 березня 1950-го в селі Білогорща біля Львова дав свій останній бій Герой України, Головний Командир Української Повстанської Армії, Голова Проводу ОУН на Українських Землях і Голова Секретаріату Української Головної Визвольної Ради пластун Роман Шухевич.

На операцію по знешкодженню Шухевича більшовицькі окупанти кинули більше сімсот вишколених солдатів. Наказ був брати живим будь-якою ціною. Але Бог дарував командирові ласку піти у Вічність, як годиться справжньому воїну, прихопивши з собою кількох ворогів.

Навіть мертвого Шухевича неймовірно боялися. Його тіло після впізнання знищили, щоб і сліду на землі не залишилось. Не так давно один із виконавців ліквідації вже мертвого командира начебто показав місце над Збручем, де останки Шухевича спочатку спалили, а потім кинули в річку.

Роман Шухевич - легендарна постать. Люди такої величі духу і такої мужності не надто часто приходять в цей світ, їхня поява символізує справжню унікальність епохи. А його епоха була і страшною, і величною водночас. На бій за своє право жити піднявся весь народ, століттями нищений і зневажений. Піднявся всупереч всьому - історичним обставинам, умовам, планам окупантів і володарів світу. Навіть всупереч логіці, здоровому глузду та самій смерті. Україна не входила ні в чиї плани. Все було проти, всі були проти, але велика жертва мільйонів не була марною. Кров, вилита ріками в землю, не стекла, кістки не зігнили. На тій крові нині народилися ми. Наша Незалежність - це результат їхнього Чину...


Monday 3 March 2008

Вибори без вибору

Глава Центрвиборчкому РФ Володимир Чуров оголосив Дмитра Медведєва переможцем президентських виборів у Росії, які відбулися 2 березня.

"Дмитро Анатолійович Медведєв, який набрав понад 70% голосів стає безумовним лідером, переможцем цих виборів", - сказав Чуров.

За підсумками підрахунку, перемогу в першому турі отримав Дмитро Медведєв, за якого 2 березня 2008 року віддали свої голоси 70,23% виборців. За ним йде Геннадій Зюганов (17,76%).

Третій результат показав лідер ЛДПР Володимир Жириновський. За нього проголосували 9,37 відсотків росіян. Андрій Богданов набрав 1,29% всіх відданих голосів.

Явка на виборах президента РФ становила 69,65%.

Sunday 2 March 2008

Кличко об'єднав два пояси



Українець Володимир Кличко в об`єднавчому поєдинку за титул чемпіона світу у надважкій вазі за версіями IBF/IBO та WBO за очками переміг росіянина Султана Ібрагімова. У бої, який проходив в Нью-Йорку в "Медісон Сквер Гарден", Кличко мав перевагу протягом усіх 12 раундів і виграв за очками.

Усі три судді віддали перемогу українцю: 119:110, 118:110. 117:110.